tisdag 6 november 2007

Veckomail V45

Hej! Här kommer veckans veckomail.

Förslag på aktiviteter
================
I dag tisdag är deadline för XSLT-laborationen, och många har redan lämnat in så jag hoppas allt flyter på. Till fredagen ska ni lämna in något första utkast på projektidé. Det är inget enormt omfattande arbete ni förväntas göra, huvudsyftet är att ni ska få igång tankeprocesser. I instruktionerna står det att ni ska ha med någon form av skisser på gränssnitt. Dessa kan antingen göras på dator eller med papper och penna + scanner. Det står också "Skriv med eventuella utvidgningar utöver basuppgiften du planerar att göra för att få en bedöming på hur många extrapoäng de kan tänkas ge". Bedömning av extrapoäng är endast om ni ska göra någott som är ganska mycket utanför de förslag som ges, då det kan vara bra att göra en avstämning för att se att ni "får valuta" för nedlagt arbete.

Vecka 46 är det deadline för RSS-laborationen redan på måndagen, och sedan deadline för DTD och databasstruktur på onsdagen. Förhoppningsvis hinner jag fixa en screencast med exempel på ett miniprojekt innan dess. I instruktionerna för den delen står det att det ska finnas med en "innehållsmodell och navigationsmodell". Vi gör en ganska generös tolkning av vad som menas med dessa termer. Innehållsmodellen är då i princip en DTD som beskriver den underliggande datastrukturen för innehållet i huvudvyn. Navigationsmodellen är en i ord beskriven struktur för hur sidorna/vyerna ska vara sammanlänkade, och hur detta ska presenteras dels för vanlig webbläsare och dels för mobil (hierarkiska navigationsstrukturer, länkade listor med mera).

Övrigt
=====
Om ni vill maila mig går det som sagt var utmärkt, och ni kan även testa att ringa mig på kontoret med telefon 08-7906990. Bäst är dock om frågor ställs i diskussionsforumen.

Mvh Björn

Inga kommentarer: