Hej!
Nu är vi inne på vecka två av kursen, och jag hoppas alla kommit igång bra med laborationerna.
Administration
===========
* Om du får dessa mail, men inte har för avsikt att följa kursen är jag glad om du mailar mig på bjornh@kth.se.
* När det börjat stabilisera sig vilka som läser kursen ska jag placera de som ännu inte tillhör någon grupp i antingen grupp 1 eller 2. Om du vet att du inte tillhör någon grupp, men har önskemål om vilken du vill tillhöra kan du maila mig.
* Glöm inte att gå in i diskussionsforumen i Blackboard då och då, saker du undrar över kan mycket väl redan avhandlats där.
* Om någon av er testat mobilversionerna av föreläsningarna är jag väldigt intresserad av alla erfarenheter. Om det funkade, om det inte funkade, andra problem eller vad det nu kan vara. Maila mig och ange då även vad ni har för mobilmodell.
Aktivitetsförslag
============
* Idag tisdag är deadline för att lämna in laboration 1, något som ca 70% gjort just nu.
* När ni är klara med den är det dags att ge sig i kast med lab 2, XSLT, med deadline 6/11. För att göra den bör ni som nämndes i förra veckobrevet förstått podcasten/pdf-filen om Namespaces följd av den om XSLT.
* Några av er har redan gjort lab 2 och kan då förslagsvis börja på lab 3. Se skissen på http://www.hedin.mobi/TNM065/lasanvisningar/TNM065-outline.pdf
för att veta vad du bör läsa innan du ger dig i kast med laborationen. Notera att sista delen på den laborationen tydligen inte fungerar som den ska (delen om att göra XSLT-transformationer av RSS-flödet). Jag ska kolla på det så snart som möjligt och meddelar givetvis när det fungerar.
* För lab 4 har vi nu fått programvaran FOP installerad på windowsdatorerna, men det återstår fortfarande att testa och anpassa lablydelsen så den fungerar i er miljö. Avvakta alltså med den.
Utvidgningar
==========
* Om någon börjar känna sig sysslolös går det bra att fördjupa sig i "constraints" (alltså det som DTD-laborationen egentligen handlar om), genom att göra extralaborationen om XML Schemas. Den är ganska mycket knepigare än DTD-laborationen, och har heller ingen deadline så de obligatoriska laborationerna bör nog prioriteras.
* Laborationen om XML och CSS går också bra att göra, men kan nog med fördel göras i anslutning till lab 4, XSL-FO, då de behandlar likartade områden.
Det var allt för detta mail, och tveka som sagt var inte att höra av er om ni undrar något eller har några synpunkter.
Mvh Björn
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar